ENGLISH
                         

 

Plesna šola Salsa Slovenija    -   Tečaji Bachate


Bachata je prijetna glasba in ples v paru po poreklu iz Dominikanske republike. Na zahodu se je razvila v različne stile, ki so vsi izjemno popularni tudi na slovenskih plesiščih. Za dominikanski stil bachate je značilno več "fotwoorka" oz. nožne tehnike. Ko so dominikansko bachato bolj približali pop-u, plesu pa dodali različne figure in obrate je nastala Bachata Moderna. Ta je pri nas najbolj razširjena. Bachata združena s številnimi body wave-i in izolacijami iz zouka pa se imenuje Bachata Sensual. To je težji, a zelo atraktiven stil, ki vedno bolj pridobiva na popularnosti.

TEČAJI BACHATE


Tečaji bodo potekali štiri tedne. Vaje bodo enkrat na teden, vsakič na isti dan ob isti uri.

Četrtek, 9. maja :

► 21:00 - 22:00 : Začetni tečaj Bachate
Tečaj za začetnike, ki se bi se radi naučili osnov tega popularnega plesa. Ker je bachata lažji ples, boste osnovne korake hitro osvojili in se na vsaki vaji naučili tudi novo preprosto plesno kombinacijo. Nadaljevanje tega tečaja bo možno tudi v mesecu, ki sledi.

Torek, 23. aprila :

► 21:00 - 22:00 : Tečaj Bachate - nadaljevalni 2
Tečaj za vse, ki so opravili najmanj tri tečaje bachate. V svoj nabor bachata figur bodo dodali vrsto nekoliko težjih a vedno bolj atraktivnih kombinacij. Prevladujoči stil je še vedno bachata moderna z majhnimi dodatki dominikanske bachate.

Nedelja, 5. maja :

► 20:00 - 21:00 : Tečaj Bachate - nadaljevalni 3
Tečaj za vse, ki so opravili najmanj pet tečajev bachate. Na vrsti bodo bolj zahtevne figure in naprednejše plesne tehnike. Tempo tečaja je nekoliko hitrejši, plesne kombinacije na vsaki uri pa daljše.


Lokacija : tečaji bachate potekajo v Salsa Sloveniji, v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Zupančičeva jama, Ljubljana - Bežigrad.

Predhodne prijave so obvezne. Prijavo pošljite na: salsaslovenija@yahoo.com

Prijavite v paru, s prijatelji, lahko pa tudi sami. V prijavi nevedite ime, priimek in kontaktni e-mail naslov prijavljenih ter na kateri tečaj se prijavljate. Prijavo vam nato v kratkem potrdimo po e-mailu.

Najdete nas tudi na Facebooku, kjer med drugim objavljamo veliko glasbenih, video in foto vsebin. Hvala za všečke ! :)


>
                                          Ljubljana 2004 © SalsaSlovenija salsaslovenija@yahoo.com