ENGLISH
                         

 

Plesna šola Salsa Slovenija - Plesni tečaji Salse, Bachate in Kizombe

Urnik tečajev v novembru 2022   /   Opisi stopenj tečajev   /   Pogosta vprašanja   /   Lokacija   /   Cenik    

NOVI   ZAČETNI   TEČAJI   SALSE in BACHATE   v   NOVEMBRU   2022

Nedelja, 6. novembra : ► 19:30 - 20:30 : Začetni tečaj Salse - 1. stopnja ... (Olof)

Nedelja, 6. novembra : ► 20:30 - 21:30 : Začetni tečaj Bachate ... (Grega)

Vsak od tečajev bo potekal en mesec, oziroma štiri zaporedne nedelje, vedno ob isti uri. V kasnejših mesecih pa boste po želji lahko nadaljevali na nadaljevalnih tečajih. Lokacija: Center Premik, Ljubljana - Bežigrad.

Prijavite se (v paru, s prijatelji, lahko pa tudi sami) na: salsaslovenija@yahoo.com

VSI   ENOMESEČNI   TEČAJI  - NOVEMBER   2022

Lokacija: novembrski tečaji salse in bachate bodo v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana - Bežigrad, urban kiz pa v Plesno gledališkem centru SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28a.


Nedelja, 6. novembra :
dvorana 1:
► 18:30 - 19:30 : Tečaj Salse - 2. do 3. stopnja   (od tretjega ali četrtega meseca dalje) ... (Olof)
► 19:30 - 20:30 : Tečaj Bachate - nadaljevalni 2   (od tretjega meseca dalje) ... (Grega)
► 20:30 - 21:30 : Začetni tečaj Bachate   (za popolne začetnike) ... (Grega)

dvorana 2:
► 18:30 - 19:30 : Tečaj Salse - 2. stopnja (1)   (drugi mesec tečajev salse) ... (Grega)
► 19:30 - 20:30 : Začetni tečaj Salsse - 1. stopnja   (za popolne začetnike) ... (Olof)
► 20:30 - 21:30 : Tečaj Salse - 3. stopnja   (od osmega meseca dalje) ... (Olof)

Ponedeljek, 14. novembra :

► 19:00 - 20:00 : Tečaj Kizombe/ Urban kiz - nadaljevalni 2   (po najmanj štirih opravljenih tečajih) ... (Špela)

Vsak posamezni enomesečni tečaj bo potekal štiri zaporedne tedne, vedno na isti dan ob isti uri po 60 minut. Ob nedeljah bo ob različnih urah potekalo več različnih tečajev salse in bachate, ki jih lahko med seboj tudi kombinirate.

Predhodne prijave so obvezne. Prijavite se lahko v paru, s prijatelji ali tudi sami, brez para.
Prijavo na tečaj pošljite na: salsaslovenija@yahoo.com

V prijavi navedite ime, priimek in kontaktni e-mail naslov prijavljenih ter na kateri tečaj se prijavljate. Prijavo vam nato v kratkem potrdimo po e-mailu.

Najdete nas tudi na Facebooku, kjer med drugim objavljamo veliko glasbenih, video in foto vsebin. Hvala za všečke ! :)


   CENIK :

   - tečaj bachate, kizombe, salse (4 x 60 min) ...... 35 €
   - posamezni obisk vaje skupinskega tečaja ....... 13 €

Na voljo imamo tudi DARILNE BONE, če želite s plesnim tečajem razveseliti tudi svoje drage. Naročite jih na: salsaslovenija@yahoo.com.


OPISI  STOPENJ  PLESNIH TEČAJEV

Začetni tečaj salse - 1. stopnja
je namenjen popolnim začetnikom, ki bi se radi naučili osnov salse. Po koncu tečaja boste znali dovolj, da boste lahko brez sramu in zadrege zaplesali na kateremkoli salsa plesišču (in se pri tem celo zabavali).

Tečaj salse - 2. stopnja
je namenjem začetnikom, ki ste že opravili začetni tečaj salse in bi radi nadaljevali z učenjem. Na 2. stopnji se boste posvečali predvsem čim natačnejšemu učenju tehnike vodenja in sledenja v paru ter različnih osnovih obratov in drugih elemetov, nujno potrebnih za uspešno plesanje v paru in za kasnejše bolj zapletene plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj dvakrat, običajno pa se tečajniki na tej stopnji zadržijo tri mesece.

Tečaj salse - 2. do 3. stopnja
Pridružite se mu tudi tisti, ki ste končali že najmanj tri ali štiri tečaje salse in morate še utrjevali osnovne figure z druge stopnje , jih počasi nadgrajevati ter pridobivati plesno samozavest, preden napredujete na tretjo stopnjo.

Tečaj salse - 3. stopnja
je namenjem plesalcem/kam, ki ste opravili najmanj šest ali več tečajev salse. Potem, ko ste obvladali posamezne osnovne obrate in ostale plesne elemente, se jih boste na 3. stopnji naučili povezovati v različne plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj trikrat, običajno pa še velikokrat več.

Tečaj salse - 3. do 4. stopnja
je namenjen bolj izkušenim plesalcem, ki imate za sabo že najmanj eno leto tečajev, suvereno obvladate osnovne figure, vodenje in sledenje ter brez težav ustvarjalno plešete na plesišču. Učili se boste daljših in vedno bolj kompleksnih figur, z dodatkom stylinga zanjo in zanj.

Tečaj bachate
Bachata je romatičen, počasnejši ples iz Dominikanske republike, ki ga najdete tudi na vsakem plesnem salsa večeru. Ker so ritem in koraki enostavnejši od salse, se ga je zelo lahko naučiti. Na začetnem tečaju boste začeli z osnovnimi koraki in gibanjem in napredovali do preprostih figur, na nadaljevalnem pa sledi učenje bolj kompleksnih kombinacij, s katerimi boste blesteli na vsakem plesišču.
NADALJEVALNI 1 je namenjen vsem, ki imajo opravljen vsaj začetni tečaj bachate, po približno petih mesecih tečajev bachate pa sledi še zahtevnejši NADALJEVALNI 2.

Tečaj kizombe
Kizomba je počasen, čuten ples afriškega porekla z evropskimi primesmi. Ta ples, ki se pleše v objemu, nekateri imenujejo tudi afriški tango. Izvira iz Angole, dobro uveljavljen pa je tudi v Evropi in drugod po svetu. Pri nas je kizomba postala sestavni del vsakega salsa večera, zato je dobro znati vsaj osnove.

ZAČETNI tečaj kizombe je primeren za vse, ki se kizombe učijo prvič, NADALJEVALNI 1 je za tečajnike, ki imajo za sabo eden do dva tečajev kizombe, NADALJEVALNI 2 pa je za tečajnike, ki imajo za sabo štiri ali več mesecev tečajev in nadaljujejo z bolj zahtevnimi elementi.

LOKACIJA

Plesna šola Salsa Slovenija plesne tečaje salse in bachate trenutno izvaja plesnem Centru Premik, Neubergerjeva ulica 9, v Zupančičevi jami, Ljubljana - Bežigrad, kizombe in urban kiz-a pa v Plesno gledališkem centru, Kerdeljeva ploščad 28a, Bežigrad. Dvorane so klimatizirane, opremljene z ogledali, profesionalnim ozvočenjem, parketom, garderobami in toaletnimi prostori.POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je potrebno za prijavo na tečaj ?
V prijavi navedite za kateri tečaj se prijavljate, imena in priimke ter e-mail naslove udeležencev plesnega tečaja in jo pošljite na e-mail naslov salsaslovenija@yahoo.com , plačilo tečaja pa se poravna pred začetkom prve ure na kraju tečaja.

Kakšno obleko in obutev potrebujem za udeležbo na tečaju salse ?
Na tečaj salse pridite v lahkih vsakdanjih oblačilih, ki omogočajo udobno gibanje in so po možnosti iz raztegljivih materialov. Obutev naj bo lahka, z gladkim podplatom, na katerem se je mogoče z lahkoto zavrteti. Športni copati s podplatom iz narezane gume niso primerni, ker ne omogočajo drsenja. Če premorete plesne čevlje, jih prinesite s seboj in se preobujte v garderobi.

Ali se lahkoplesnega tečaja udeležim brez soplesalca/soplesalke ?
Na tečaj salse lahko pridete tudi brez soplesalke/soplesalca in si jo/ga najdete kar na tečaju. Ponavadi približno polovica tečajnikov na tečaj namreč pride brez plesnega partnerja/partnerke. V nasprotnem primeru dodatne plesalce/ke poskusimo zagotoviti mi.

Ali moram poleg plačila tečaja plačati še članarino ali vpisnino ?
Ne poleg plačila tečaja, na katerega ste se vpisali, ne zaračunamo nobene vpisnine, članarine ali česa podobnega.

Ali lahko naknadno zamenjam stopnjo tečaja ?
Če po začetku plesnega tečaja, ki ste ga ravno začeli obiskovati, ugotovite, da niste na pravi stopnji ali vam tečaj zaradi česa drugega ne odgovarja, greste še vedno lahko v drugega. Posvetujte se s salsa inštruktorjem/ico in izberite drugo stopnjo. Seveda brez doplačila.

Na vrh

                                          Ljubljana 2004 © SalsaSlovenija salsaslovenija@yahoo.com