ENGLISH
                         

 

Plesna šola Salsa Slovenija - Plesni tečaji Salse, Bachate in Kizombe

Tečaji salse, bachate, kizombe   MAJA  / ZAČETNI tečajI SALSE in BACHATE   /   Opisi tečajev   /   Pogosta vprašanja   /   Lokacija   /   Cenik    

Plesna šola Salsa Slovenija je nastala leta 2005 in vse od tedaj neprekinjeno izvaja tečaje salse in sorodnih latinskoameriških plesov. Znana je po kvaliteti in gostoljubnem domačem vzdušju. Vabljeni !

Kontaktirajte nas in prijave na tečaje pošljite na : salsaslovenija@yahoo.com

  NOVI   ZAČETNI   TEČAJI   MAJA

   Tečaja za začetnike bosta potekala štiri tedne, vaje bodo enkrat na teden, vedno na isti dan ob isti uri,
   začela pa se bosta v:

  Torek, 7. maja :   ►18:30 - 19:30 :
ZAČETNI tečaj BACHATE ... ( Ana Uršič )

  Sreda, 8. maja :   ►20:30 - 22:00 : ZAČETNI tečaj SALSE - 1. stopnja ... ( Grega Čufer )

   VSI   MAJSKI   ENOMESEČNI   TEČAJI ;   Salsa - Bachata - Kizomba

   Redni 4-tedenski majski tečaji se bodo začeli naslednje dneve :

  Ponedeljek, 6. 5. :   ► 19:00 - 20:30 : Tečaj Salse - 3. stopnja (šesti mesec in več)... ( David Vehovec )
  Ponedeljek, 6. 5. :   ► 20:30 - 22:00 : Tečaj Salse - 4. stopnja ... ( David Vehovec )

  Torek, 7. 5. :   ► 18:30 - 19:30 : ZAČETNI tečaj BACHATE ... ( Ana Uršič )
  Torek, 7. 5. :   ► 19:30 - 21:00 : Tečaj salse - 2. stopnja (3) (tretji in četrti mesec tečajev)
  Torek, 7. 5. :   ► 21:00 - 22:00 : Tečaj BACHATE - nadaljevalni 1 (drugi in več mesecev tečajev) ... ( Ana Uršič )

   Sreda, 8. 5. : ► 19:00 - 20:30 : Tečaj salse - 2. do 3. stopnja (peti in več mesec tečajev) ... ( Krista Sicherl )
  Sreda,8. 5. :   ► 20:30 - 22:00 : ZAČETNI tečaj SALSE - 1. stopnja (četrti mesec tečajev)... ( Grega Čufer )

  Sreda,15. 5. :   ► 20:30 - 21:30 : Tečaj KIZOMBE - nadaljevalni 1 (drugi in tretji mesec tečajev)... ( Krista Sicherl )

  Četrtek, 9.5. :   ► 19:00 - 20:30 : Tečaj Salse - 2. stopnja (1) ... ( Emir Zahirović )
  Četrtek, 9. 5. :   ► 20:30 - 21:30 : Tečaj BACHATE - nadaljevalni 2 ... ( Ana Uršič )

Tečaji bodo trajali 4 zaporedne tedne, potekali pa enkrat na teden, vedno na isti dan v tednu ob isti uri, po 90 minut (salsa) ali 60 minut (bachata, kizomba). Med 26.4. in 5.5. tečajev ni zaradi praznikov.

Prijavite se v paru lahko pa tudi brez para. Več kot polovica prijavljenih namreč na tečaj pride samih, brez para.
Prijavo pošljite na: salsaslovenija@yahoo.com

V prijavi nevedite ime, priimek in kontaktni e-mail naslov prijavljenih ter na kateri tečaj se prijavljate. Prijavo vam nato v kratkem potrdimo po e-mailu.


Najdete nas tudi na Facebooku, kjer med drugim objavljamo veliko glasbenih, video in foto vsebin. Hvala za všečke ! :)

   CENIK :

   - enomesečni tečaj salse (4 x 90 min) .......................................... 35 € (študenti 30 €)
   - enomesečni tečaj bachate, kizombe (4 x 60 min) ...................... 30 €
   - posamezni obisk ene vaje skupinskega tečaja ...........................12 €

Na voljo imamo tudi DARILNE BONE, če želite s plesnim tečajem razveseliti tudi svoje drage. Naročite jih na: salsaslovenija@yahoo.com.

OPISI  STOPENJ  PLESNIH TEČAJEV

Začetni tečaj salse - 1. stopnja
je namenjen popolnim začetnikom, ki bi se radi naučili osnov salse. Po koncu tečaja boste znali dovolj, da boste lahko brez sramu in zadrege zaplesali na kateremkoli salsa plesišču (in se pri tem celo zabavali).

Tečaj salse - 2. stopnja
je namenjem začetnikom, ki ste že opravili začetni tečaj salse in bi radi nadaljevali z učenjem. Na 2. stopnji se boste posvečali predvsem čim natačnejšemu učenju tehnike vodenja in sledenja v paru ter različnih osnovih obratov in drugih elemetov, nujno potrebnih za uspešno plesanje v paru in za kasnejše bolj zapletene plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj dvakrat, običajno pa se tečajniki na tej stopnji zadržijo od treh mesecev naprej.

Tečaj salse - 2. do 3. stopnja
Pridružite se mu tudi tisti, ki ste končali že najmanj tri ali štiri tečaje salse in morate še utrjevali osnovne figure z druge stopnje , jih počasi nadgrajevati ter pridobivati plesno samozavest, preden napredujete na tretjo stopnjo.

Tečaj salse - 3. stopnja
je namenjem plesalcem/kam, ki ste opravili najmanj šest ali več tečajev salse. Potem, ko ste na 2. stopnji obvladali posamezne osnovne obrate in ostale plesne elemente, se jih boste na 3. stopnji naučili povezovati v različne plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj trikrat, običajno pa še velikokrat več.

Tečaj salse - 4. stopnja
je namenjen bolj izkušenim plesalcem, ki imate za sabo že najmanj eno leto tečajev, suvereno obvladate osnovne figure, vodenje in sledenje ter brez težav ustvarjalno plešete na plesišču. Učili se boste daljših in vedno bolj kompleksnih figur, z dodatkom stylinga zanjo in zanj.

Salsa lady styling
Tečaj vam ponujamo kot odgovor na vprašanja : " Kako salso plesati lepše in bolj ženstveno? Kdaj in kako lahko uporabim styling rok ? Kaj izvesti, ko me soplesalec izpusti in moram izvesti nekaj solo ?". Tečaj je torej namenjen samo plesalkam, ki že znate plesati salso in imate za sabo najmanj 3 tečaje salse. Prvo in drugo uro tečaja boste vadile styling korakov, rok, celega telesa, kratke kombinacije za solo trenutke na plesišču... Tretjo in četrto uro tečaja boste dobile soplesalce in vse to vadile še v paru pod vodstvom odlične plesalke Ane Uršič.

Tečaj bachate
Bachata je romatičen, počasnejši ples iz Dominikanske republike, ki ga najdete tudi na vsakem plesnem salsa večeru. Ker so ritem in koraki enostavnejši od salse, se ga je zelo lahko naučiti. Na začetnem tečaju boste začeli z osnovnimi koraki in gibanjem in napredovali do preprostih figur, na nadaljevalnem pa sledi učenje bolj kompleksnih kombinacij, s katerimi boste blesteli na vsakem plesišču.

Tečaj kizombe
Kizomba je počasen, čuten ples afriškega porekla z evropskimi primesmi. Ta ples, ki se pleše v objemu, nekateri imenujejo tudi afriški tango. Izvira iz Angole, dobro uveljavljen pa je tudi v Evropi in drugod po svetu. Pri nas je kizomba postala sestavni del vsakega salsa večera, zato je dobro znati vsaj osnove. Učila vas bo izkušena Krista Ziherl.

ZAČETNI tečaj kizombe je primeren za vse, ki se kizombe učijo prvič, NADALJEVALNI 1 je za tečajnike, ki imajo za sabo eden do tri tečajev kizombe, NADALJEVALNI 2 pa je za tečajnike, ki imajo za sabo štiri ali več mesecev tečajev in nadaljujejo z bolj zahtevnimi elementi.

Tečaj Kizomba lady body movement
Tečaj namenjen samo ženskam, ki bi rade izboljšale in polepšale svoje gibanje pri plesanju kizombe. Kako lepše izvesti že osnovne korake, kako in koliko premikati boke, vse to in še več, vas bo učila Krista. Tečaj je primeren tako za začetnice, kot tudi za izkušene plesalke kizombe.

LOKACIJA

Plesna šola Salsa Slovenija vse svoje plesne tečaje izvaja v plesnem studiu, ki ga najdete na Celovški 134 b v Ljubljana - Šiški. Do tja peljejo mestni avtobusi št. 1, 3, 5, 8, 22 in 25,postajališče Kino Šiška ali LPP. Dvorana se nahaja ob Celovški cesti, nad njo je "Sončni studio Second Sun". Vhod v plesno šolo je zadaj. Plesni studio je klimatiziran, opremljen je z ogledali, profesionalnim ozvočenjem, parketom, garderobami in toaletnimi prostori.
POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je potrebno za prijavo na tečaj ?
Prijavo z imeni in priimki udeležencev plesnega tečaja pošljite na e-mail naslov salsaslovenija@yahoo.com , plačilo tečaja pa se poravna pred začetkom prve ure na kraju tečaja.

Kakšno obleko in obutev potrebujem za udeležbo na tečaju salse ?
Na tečaj salse pridite v lahkih vsakdanjih oblačilih, ki omogočajo udobno gibanje in so po možnosti iz raztegljivih materialov. Obutev naj bo lahka, z gladkim podplatom, na katerem se je mogoče z lahkoto zavrteti. Športni copati s podplatom iz narezane gume niso primerni, ker ne omogočajo drsenja. Če premorete plesne čevlje, jih prinesite s seboj in se preobujte v garderobi.

Ali se lahkoplesnega tečaja udeležim brez soplesalca/soplesalke ?
Na tečaj salse lahko pridete tudi brez soplesalke/soplesalca in si jo/ga najdete kar na tečaju. Ponavadi približno polovica tečajnikov na tečaj namreč pride brez plesnega partnerja/partnerke. V nasprotnem primeru dodatne plesalce/ke poskusimo zagotoviti mi.

Ali na tečaju menjavate pare ?
Da, na tečajih pare menjamo večino časa, da se tečajniki naučijo plesati z različnimi plesnimi partnerji in se spoznajo med sabo. Pare torej vedno menjavamo, razen če kakšen par izrazi željo, da se ne bi menjal.

Ali moram poleg plačila tečaja plačati še članarino ali vpisnino ?
Ne poleg plačila tečaja, na katerega ste se vpisali, ne zaračunamo nobene vpisnine, članarine ali česa podobnega.

Ali lahko naknadno zamenjam stopnjo tečaja ?
Če po začetku plesnega tečaja, ki ste ga ravno začeli obiskovati, ugotovite, da niste na pravi stopnji ali vam tečaj zaradi česa drugega ne odgovarja, greste še vedno lahko v drugega. Posvetujte se s salsa inštruktorjem/ico in izberite drugo stopnjo. Seveda brez doplačila.

Na vrh

                                          Ljubljana 2004 © SalsaSlovenija salsaslovenija@yahoo.com