ENGLISH
                         

 

Plesna šola Salsa Slovenija - Plesni tečaji Salse, Bachate in Kizombe

Urnik intenzivnih tečajev v avgustu 2022   /   Opisi stopenj tečajev   /   Pogosta vprašanja   /   Lokacija   /   Cenik    

Julijski tečaji so že za nami, prihaja pa že nov sklop hitrih tečajev v avgustu. Poletni tečaji zaradi dopustov potekajo krajše obdobje: namesto trajanja en mesec so zgoščeni v en teden. Potekajo štiri zaporedne dni v istem tednu, od ponedeljka do četrtka, vsak dan ob isti uri po 60 minut. Cena : en tečaj je 35 €, paket dveh tečajev 60 € (tečaji za isto osebo, hkratno vplačilo), paket treh pa 90 €.

Kontaktirajte nas in se prijavite (v paru ali sami, brez para) na: salsaslovenija@yahoo.com

4-DNEVNI   INTENZIVNI   TEČAJI   v   AVGUSTU   2022

Lokacija: julijski in avgustovski tečaji potekajo v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana - Bežigrad

Od ponedeljka do četrtka, 8.8. - 11.8.:

► 19:00 - 20:00 : Salsa Lady Styling (samo za plesalke, vse stopnje) ... (Martina Gojkošek)
► 20:00 - 21:00 : Tečaj Salse - 3. stopnja (od 7. meseca tečajev dalje) ... (Martina Gojkošek)
► 21:00 - 22:00 : Tečaj Bachate - nadaljevalni ... (Martina Gojkošek)

Od torka do četrtka, 16.8. - 18.8.:

► 19:00 - 20:30 : Tečaj Salse - 2. stopnja (od 2. meseca tečajev salse dalje) ... (Olof Lenardič)
► 20:30 - 22:00 : Tečaj Salse - 2. do 3. stopnja (od 4. meseca tečajev dalje) ... (Olof Lenardič)

Ta dva tečaja bosta izjemoma trajala tri dni, vsak dan 90 minut (skupaj 4,5 ur). Zaradi praznika, 15.8., se bosta začela v torek, 16.8.

Od ponedeljka do četrtka, 22.8. - 25.8.:

►19:00 - 20:00 - Začetni tečaj Salse - 1. stopnja (za popolne začetnike) ... (Grega Čufer)
►20:00 - 21:00 - Začetni tečaj Bachate (za popolne začetnike) ... (Grega Čufer)
►21:00 - 22:00 - Začetni tečaj Kizombe ... (Špela Fras)

dvorana 2:
►19:00 - 20:00 - Kizomba / Urban kiz Lady Styling (samo za plesalke solo, vse stopnje) ... (Špela Fras)
►20:00 - 21:00 - Kizomba / Urban kiz - nadaljevalni (od drugega meseca dalje) ... (Špela Fras)
►21:00 - 22:00 - Salsa Surprise Moves & Tricks (za 2.- 3. in 3. stopnjo) ... (Grega Čufer)

Od ponedeljka do četrtka, 29.8. - 1.9.:

► 19:00 - 20:00 : Tečaj Salse - 2. stopnja (od drugega meseca dalje) ... (Martina Gojkošek)
► 20:00 - 21:00 : Tečaj Bachate - nadaljevalni 1 (od drugega meseca dalje) ... (Martina Gojkošek)
► 21:00 - 22:00 : Kizomba / Urban kiz - nadaljevalni 1 (nadaljevanje začetnega, oz. 2.meseca dalje) ... (Špela Fras)
dvorana 2:
► 21:00 - 22:00 : Lady Styling: Salsa + Bachata (samo za ženske, vse stopnje) ... (Martina Gojkošek)


Vsak posamezni tečaj bo potekal štiri zaporedne dni v istem tednu, od ponedeljka do četrtka, vsak dan ob isti uri po 60 minut. V istem tednu ob različnih urah poteka več različnih tečajev. Vpišete se lahko v enega, lahko pa tudi v več tečajev v istem tednu.
Cena : en tečaj je 35 €, paket dveh tečajev 60 € (če so tečaji za isto osebo, hkratno vplačilo), paket treh pa 90 €.

Predhodne prijave so obvezne. Prijavo pošljite na: salsaslovenija@yahoo.com

V prijavi navedite ime, priimek in kontaktni e-mail naslov prijavljenih ter na kateri tečaj se prijavljate. Prijavo vam nato v kratkem potrdimo po e-mailu.

Najdete nas tudi na Facebooku, kjer med drugim objavljamo veliko glasbenih, video in foto vsebin. Hvala za všečke ! :)


   CENIK :

   - tečaj bachate, kizombe, salse (4 x 60 min) ...... 35 € (paket dveh tečajev za isto osebo 60 €, treh pa 90 €)
   - posamezni obisk vaje skupinskega tečaja ...... 10 €

Na voljo imamo tudi DARILNE BONE, če želite s plesnim tečajem razveseliti tudi svoje drage. Naročite jih na: salsaslovenija@yahoo.com.


OPISI  STOPENJ  PLESNIH TEČAJEV

Začetni tečaj salse - 1. stopnja
je namenjen popolnim začetnikom, ki bi se radi naučili osnov salse. Po koncu tečaja boste znali dovolj, da boste lahko brez sramu in zadrege zaplesali na kateremkoli salsa plesišču (in se pri tem celo zabavali).

Tečaj salse - 2. stopnja
je namenjem začetnikom, ki ste že opravili začetni tečaj salse in bi radi nadaljevali z učenjem. Na 2. stopnji se boste posvečali predvsem čim natačnejšemu učenju tehnike vodenja in sledenja v paru ter različnih osnovih obratov in drugih elemetov, nujno potrebnih za uspešno plesanje v paru in za kasnejše bolj zapletene plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj dvakrat, običajno pa se tečajniki na tej stopnji zadržijo tri mesece.

Tečaj salse - 2. do 3. stopnja
Pridružite se mu tudi tisti, ki ste končali že najmanj tri ali štiri tečaje salse in morate še utrjevali osnovne figure z druge stopnje , jih počasi nadgrajevati ter pridobivati plesno samozavest, preden napredujete na tretjo stopnjo.

Tečaj salse - 3. stopnja
je namenjem plesalcem/kam, ki ste opravili najmanj šest ali več tečajev salse. Potem, ko ste obvladali posamezne osnovne obrate in ostale plesne elemente, se jih boste na 3. stopnji naučili povezovati v različne plesne kombinacije. Za vpis na naslednjo stopnjo je ta tečaj potrebno obiskati vsaj trikrat, običajno pa še velikokrat več.

Tečaj salse - 3. do 4. stopnja
je namenjen bolj izkušenim plesalcem, ki imate za sabo že najmanj eno leto tečajev, suvereno obvladate osnovne figure, vodenje in sledenje ter brez težav ustvarjalno plešete na plesišču. Učili se boste daljših in vedno bolj kompleksnih figur, z dodatkom stylinga zanjo in zanj.

Tečaj bachate
Bachata je romatičen, počasnejši ples iz Dominikanske republike, ki ga najdete tudi na vsakem plesnem salsa večeru. Ker so ritem in koraki enostavnejši od salse, se ga je zelo lahko naučiti. Na začetnem tečaju boste začeli z osnovnimi koraki in gibanjem in napredovali do preprostih figur, na nadaljevalnem pa sledi učenje bolj kompleksnih kombinacij, s katerimi boste blesteli na vsakem plesišču.
NADALJEVALNI 1 je namenjen vsem, ki imajo opravljen vsaj začetni tečaj bachate, po približno petih mesecih tečajev bachate pa sledi še zahtevnejši NADALJEVALNI 2.

Tečaj kizombe
Kizomba je počasen, čuten ples afriškega porekla z evropskimi primesmi. Ta ples, ki se pleše v objemu, nekateri imenujejo tudi afriški tango. Izvira iz Angole, dobro uveljavljen pa je tudi v Evropi in drugod po svetu. Pri nas je kizomba postala sestavni del vsakega salsa večera, zato je dobro znati vsaj osnove.

ZAČETNI tečaj kizombe je primeren za vse, ki se kizombe učijo prvič, NADALJEVALNI 1 je za tečajnike, ki imajo za sabo eden do dva tečajev kizombe, NADALJEVALNI 2 pa je za tečajnike, ki imajo za sabo štiri ali več mesecev tečajev in nadaljujejo z bolj zahtevnimi elementi.

LOKACIJA

Plesna šola Salsa Slovenija bo plesne tečaje salse, bachate in kizombe v juniju izvajala v plesnem studiu v ljubljanskem BTC - Hiša plesa, Ulica gledališča BTC 8, in tečaje v juliju in avgustu pa v plesnem Centru Premik, Neubergerjeva ulica 9, v Zupančičevi jami, Ljubljana. Dvorane so klimatizirane, opremljene z ogledali, profesionalnim ozvočenjem, parketom, garderobami in toaletnimi prostori.POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je potrebno za prijavo na tečaj ?
V prijavi navedite za kateri tečaj se prijavljate, imena in priimke ter e-mail naslove udeležencev plesnega tečaja in jo pošljite na e-mail naslov salsaslovenija@yahoo.com , plačilo tečaja pa se poravna pred začetkom prve ure na kraju tečaja.

Kakšno obleko in obutev potrebujem za udeležbo na tečaju salse ?
Na tečaj salse pridite v lahkih vsakdanjih oblačilih, ki omogočajo udobno gibanje in so po možnosti iz raztegljivih materialov. Obutev naj bo lahka, z gladkim podplatom, na katerem se je mogoče z lahkoto zavrteti. Športni copati s podplatom iz narezane gume niso primerni, ker ne omogočajo drsenja. Če premorete plesne čevlje, jih prinesite s seboj in se preobujte v garderobi.

Ali se lahkoplesnega tečaja udeležim brez soplesalca/soplesalke ?
Na tečaj salse lahko pridete tudi brez soplesalke/soplesalca in si jo/ga najdete kar na tečaju. Ponavadi približno polovica tečajnikov na tečaj namreč pride brez plesnega partnerja/partnerke. V nasprotnem primeru dodatne plesalce/ke poskusimo zagotoviti mi.

Ali moram poleg plačila tečaja plačati še članarino ali vpisnino ?
Ne poleg plačila tečaja, na katerega ste se vpisali, ne zaračunamo nobene vpisnine, članarine ali česa podobnega.

Ali lahko naknadno zamenjam stopnjo tečaja ?
Če po začetku plesnega tečaja, ki ste ga ravno začeli obiskovati, ugotovite, da niste na pravi stopnji ali vam tečaj zaradi česa drugega ne odgovarja, greste še vedno lahko v drugega. Posvetujte se s salsa inštruktorjem/ico in izberite drugo stopnjo. Seveda brez doplačila.

Na vrh

                                          Ljubljana 2004 © SalsaSlovenija salsaslovenija@yahoo.com